Манчестър Сити играе при срещу претендента за титлата Арсенал в голямото

...
Манчестър Сити играе при срещу претендента за титлата Арсенал в голямото
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Битката за титлата - Манчестър Сити 2:0 Арсенал, Стоунс удвои

Манчестър Сити играе при срещу претендента за купата Арсенал в огромното дерби от 33-ия кръг на британската Висша лига. Кевин Де Бройне откри още в седмата минута, а Джон Стоунс удвои в добавеното време на първата част. Сблъсъкът сред сегашния първенец и водач в класирането може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата. 

Преди основната среща в борбата за купата на „ Етихад “, разликата сред „ жителите “ и „ артилеристите “ е пет точки в интерес на лондончани. Сити обаче са с два мача по-малко и ще се опитат да нанесат сериозен удар по упоритостите на Микел Артета и компания за успех в Лигата.

Арсенал е разтърсен в последните няколко кръга, като записа три следващи равенства, а отбраната инкасира цели седем попадения в тях. От своя страна „ небесносините “ са в поредност от шест поредни победи във Висшата лига, като в това време се класираха за полуфиналите на Шампионска лига, където ще играят с носителя на трофея Реал Мадрид, и за финала във ФА Къп, където ги чака градският противник Юнайтед.

Мениджърът на първенците Хосеп Гуардиола, който няма да може да разчита на контузения Нейтън Аке, съобщи на конференцията си преди дербито, че при победа тимът му ще държи ориста в свои ръце.

Колегата му отпред на „ топчиите “ Микел Артета има повече кадрови проблеми. С травми са Мохамед Елнени, Уилям Салиба и Такехиро Томиясу. Подобно на Гуардиола, Артета изрази мнение, че конфликтът на „ Етихад “ няма да бъде решителен за изхода в борбата за купата.

/ /

Настоящите първенци стартираха стремително и през цялото време взеха контрола върху топката и се настаниха в половината на своя конкурент.

Сити поведе още в седмата минута след светкавична офанзива. Топката беше изчистена към центъра, където Ерлинг Халанд овладя топката, въпреки че на гърба му бе Роб Ходинг и незабавно комбинира с Кевин Де Бройне. Белгиецът напредна сред трима играчи на Арсенал, смени посоката и, откакто си поведе кълбото напред насочи страховит невисок фалцов удар пред дъгата на наказателното поле и откри близкия ъгъл на сюрпризирания Аарън Рамсдейл – 1:0.

„ Гражданите “ продължиха да диктуват темпото, само че нови действителни рискове липсваха. Арсенал от своя страна наподобява беше приел играта в своята половина.

В 26-ата минута обаче домакините изпуснаха превъзходен късмет да удвоят задатъка си. Тогава още веднъж комбинацията при първия гол се повтори. Халанд получи на центъра и с едно допиране мигновено изведе Де Бройне от дълбочина сред Габриел Магаляеш и Бенджамин Уайт, напредна влезе в наказателното поле, смени посоката и стреля, само че Уайт застана добре и го блокира.

Сити натисна още веднъж и две минути по-късно пропусна нова опция за второ попадение. Този път Де Бройне изведе Халанд в половината на „ артилеристите “, норвежецът влезе отдясно в наказателното поле, съумя да премине сред Олександър Зинченко и Холдинг, след което стреля към далечния ъгъл, само че този път Рамсдейл избави с една ръка.

В 32-ата минута Джак Грийлиш откри по отличен метод Халанд отляво в наказателното поле, който стреля незабавно мощно от дребен ъгъл, само че стражът на гостите беше добре позициониран и мазета.

Три минути по-късно пристигна и първата по-интересна обстановка за Арсенал. Букайо Сака комбинира с капитана Мартин Йодегор отдясно пред наказателното поле, а той пусна за връхлитащия Томас Партей, който стреля с десния крайник пред пеналтерията, само че около лявата греда на Едерсон.

Още в ответната офанзива Халанд направи нов пропуск. „ Гражданите “ проведоха скоростна контраофанзива, при която бяха трима на трима, като Грийлиш комбинира с норвежеца, който напредна, влезе в наказателното поле, смени посоката и стреля ниско, само че на сантиметри от дясната греда на Рамсдейл.

Ман Сити убиваше Арсенал с офанзивите си, само че пропуските се трупаха един след различен. В 41-ата минута капитанът Илкай Гюндоган получи отляво, влезе в наказателното поле, мина около Партей и върна за непокрития Халанд на границата на дребния пеналт, само че ударът на голмайстора беше избавен от Рамсдейл с крайник.

В първата минута от добавеното време на първата част обаче шамипоните удвоиха напълно справедливо задатъка си. Де Бройне центрира от свободен удар на втора греда, където Джон Стоунс се измъкна от играчите на Арсенал и с глава прати топката в противоположния ъгъл на Рамсдейл. Попадението в началото беше анулирано поради засада на бранителя, само че след инспекция със системата ВАР голът беше зачетен, откакто се видя, че британският национал е в чиста позиция - 2:0.

Секунди преди последния съдийски сигнал пък се стигна до нерви на терена. Бен Уайт фаулира Рубен Диаш при флагчето за корнер при вратата на Сити, само че по-късно португалецът изрита рисково в крайници англичанина. Това провокира напрежение сред играчите на двата тима, само че всичко се размина единствено с жълт картон за реакцията на Диаш. 

LIVE |

1:0 Кевин Де Бройне 7'

2:0 Джон Стоунс 45+1'

Висша лига, 33-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР